fbpx
Design Venture Day 2019

Muotoilu edistää liiketoimintaa

Kolme näkökulmaa miten muotoilu edistää liiketoimintaa.

Tomas Nordström, Made in Finland Shop: Muotoilu verkkokaupassa
Verkkokaupan muotoilu ei ole vain ulkoasua: värejä ja fontteja vaan verkkokaupassa pitää muotoilla koko asiakaskokemus. Kuinka nopeasti sivut toimivat, miltä sivut näyttävät ja miten helppo niitä on käyttää. Miten siis muotoillaan myyvä ja loistavan asiakaskokemuksen omaava verkkokauppa?

Pasi Rantanen, Tricton Oy: Muotoilu tapahtuma-markkinoinnin työkalupakissa
Trictonin tarina siitä, miten suunnittelun käyttö väärissä paikoissa sai heidät tilanteeseen, jossa haluavat muuttaa maailmaa omalla tavallaan.

Keny Muesa & Heikki Jokela, Teknoware Oy: Kesäharjoittelijasta menestyvän yrityksen muotoilijaksi
Suomen Muotoilusäätiön kesäharjoittelun jälkeen Keny Muesan tie vei Teknowaren uustuotekehitysosastolle muotoilemaan nykyaikaisia ajoneuvovaloja. Nykyään hänen suunnittelemia tuotteita tarjotaan julkisen liikenteen ajoneuvoprojekteihin ympäri maailmaa.

Anu Akkanen ja Ari Känkänen, LAMK Muotoiluinstituutti: Yritysyhteistyö
Monipuolinen yritysyhteistyö on oleellinen osa Muotoiluinstituutin toimintaa, ja sitä toteutetaan eri muodoissa osana opetusta. Projekteissa hankitut työelämätaidot ja kontaktit ovat merkittävässä roolissa opiskelijoiden työllistymisessä.

Torstai 9.5.

10:00-13:00

puhujan_info

Puhuja

Seminaaripuhujan informaatiot

Tomas Nordström

Made in Finland Shop - Verkkokaupan muotoilu ei ole vain ulkoasua: värejä ja fontteja vaan verkkokaupassa pitää muotoilla koko asiakaskokemus. Kuinka nopeasti sivut toimivat, miltä sivut näyttävät ja miten helppo niitä on käyttää. Miten siis muotoillaan myyvä ja loistavan asiakaskokemuksen omaava verkkokauppa? Tomas Nordström on kansainvälistyvän, ainutlaatuisen vain ja ainoastaan Suomessa valmistettuja tuotteita myyvän, Made in Finland Shop -verkkokaupan perustaja. Kotimaisen käsityön puolesta myös huonekalutehtaan yrittäjänäkin toiminut Tomas auttaa nyt kotimaisia valmistajia menestymään kansainvälisillä markkinoilla.

Pasi Rantanen

Tricton Oy - Trictonin tarina siitä, miten suunnittelun käyttö väärissä paikoissa sai meidät tilanteeseen, jossa haluamme muuttaa maailmaa omalla tavallamme. Pasi Rantanen, lahtelainen tapahtuma-alan konkari, jonka on helpompi luetella 1998 alkaneelta uraltaan ne tapahtumat, joissa ei vielä ole ollut mukana, mutta haluaisi olla. Ei halua olla mukana tekemässä asioita, joiden lähtökohtana on ”tehdään kuten aina on tehty”-filosofia.

Keny Muesa & Heikki Jokela

Teollinen muotoilija Keny Muesa Projektiosaston päällikkö Heikki Jokela Teknoware Oy Suomen Muotoilusäätiön kesäharjoittelun jälkeen Keny Muesan tie vei Teknowaren uustuotekehitysosastolle muotoilemaan nykyaikaisia ajoneuvovaloja. Nykyään hänen suunnittelemia tuotteita tarjotaan julkisen liikenteen ajoneuvoprojekteihin ympäri maailmaa. Keny Muesa on teollinen muotoilija, joka vastaa Teknowarella julkisiin ajoneuvoihin valmistettavien valaistusratkaisujen muotoilun päälinjoista. Keny tutkii tulevaisuuden liikkumista ja siihen vaikuttavia tekijöitä, kuten älykkäitä ihmistenohjausjärjestelmiä. Keny valmistui Muotoiluinstituutista teolliseksi muotoilijaksi 2017. Heikki Jokela on Teknowaren projektiosaston päällikkö, jonka vastuulla on yrityksen strategiaa tukevien, asiakkaiden tarpeisiin toteutettavien ajoneuvovalaisinprojektien projektinhallinta, tuotekehitys ja dokumentointi. Hän vastaa projektitoiminnan kokonaisprosessin kehittämisestä.